Política

El president del Parlament Europeu rep Benach després de sis mesos de plantar Montilla

El president de l'Eurocambra accepta reunir-se amb el del Parlament de Catalunya el 7 de juliol. L'oficialitat del català a la UE, un dels temes centrals

Mig any després d'haver plantat el president de la Generalitat, José Montilla, i després de negar-se a reunir-se amb ell durant una visita a Catalunya, el president de l'Eurocambra, Hans-Gert Pöttering, ha acceptat finalment entrevistar-se amb el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach. Pöttering rebrà Benach aquest 7 de juliol al migdia a Brussel·les, una setmana abans d'abandonar el seu càrrec.

Montilla va convidar Pöttering a visitar-lo al Palau de la Generalitat aprofitant el seu viatge a Barcelona el 26 de gener, però el democratacristià alemany va rebutjar l'oferiment i va anar al Fòrum Social de la Fundació Pere Tarrés i a Esade, acompanyat per l'eurodiputat del PP i vicepresident de l'Eurocambra, Alejo Vidal-Quadras, i pel secretari general de CiU, Josep Antoni Duran. Això va ofendre el govern, que va fer arribar el seu malestar a Brussel·les. Tampoc Benach no va aconseguir que Pöttering li fes una visita al Parc de la Ciutadella, però el republicà va optar per acostar-se al seu dinar col·loqui i va aconseguir parlar amb ell uns minuts. Pöttering ha trigat sis mesos a trobar-li un forat a l'agenda.

Des que Benach presideix el Parlament s'ha reunit amb tots els seus homòlegs de l'Eurocambra: Pat Cox el va rebre el 20 d'abril del 2004 a Estrasburg i Josep Borrell el 21 d'octubre del mateix any a Brussel·les.

L'oficialitat del català
Benach abordarà amb Pöttering la guerra per l'oficialitat del català a la UE. El Parlament Europeu és la institució comunitària en què la llengua catalana està més arraconada i la presidència de Pöttering no ha servit per fer passos endavant. Vidal-Quadras va afirmar que Pöttering va tornar "desconcertat" del seu viatge a Barcelona i que li feia la impressió que els catalans "estan obsessionats per la qüestió identitària i són indiferents a debats més importants que si s'utilitza el català o no". Amb tot, UDC l'acaba de guardonar amb el premi Carrasco i Formiguera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

ERC reclama mesures per assegurar un major retorn social del turisme

girona
política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA