Política

La catalana detinguda per Israel es negarà a signar el document de la seva deportació

Les autoritats israelianes l'acusen de no tenir la documentació en regla i de participar en disturbis il·legals. L'activista tarragonina denuncia la irregularitat de l'arrest en territori de sobirania palestina

L'activista catalana Ariadna Jové Martí, detinguda ahir diumenge amb la seva companya australiana Bridgette Chappell durant una incursió de l'exèrcit israelià a la ciutat cisjordana de Ram Al·lah, ha advertit que no signarà el document de la seva pròpia deportació, segons han informat fonts diplomàtiques espanyoles. La vista sobre la seva possible deportació es farà aquest matí a Jerusalem.

En declaracions a RNE, l'encarregat d'assumptes consulars de l'ambaixada d'Espanya a Israel, Manuel Duran, ha explicat que ahir mateix es va reunir amb Jové a la presó i que, durant la seva entrevista, la voluntària catalana li va assegurar que, "per descomptat, no signarà el document de la seva pròpia deportació i que, per tant, s'hi resistiria".

El Tribunal Suprem israelià va paralitzar ahir diumenge la deportació de les dues activistes en espera de l'audiència d'aquest matí.

Jové ha explicat també al responsable consular que l'organització a la qual pertany, el Moviment Internacional de Solidaritat (ISM), no és una ONG. "És un moviment que, bàsicament, dóna suport a la causa palestina", ha declarat.

"Ella treballa com a voluntària, i la ciutadana australiana que ha estat detinguda treballa també com a voluntària, i hi ha ciutadans de diverses nacionalitats", ha afegit.

La jove tarragonina ha qualificat els esdeveniments com a segrest il·legal i repressió a la resistència i el govern espanyol ha sol·licitat a l'israelià explicacions sobre la detenció.

Segons Jové, el visat va caducar fa dos mesos i havia tramitat una citació per renovar-lo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.