Política

El Suprem israelià ordena la posada en llibertat de l'activista catalana Ariadna Jové

El tribunal decreta també el pagament d'una fiança de 600 euros i la condició que no torni a viatjar a territori palestí

El Tribunal Suprem israelià ha ordenat aquest dilluns la posada en llibertat de l'activista catalana Ariadna Jové Martí, detinguda ahir en una batuda a la ciutat cisjordana de Ram Al·lah.

No obstant això, la catalana, arrestada perquè no tenia el visat adequat, no podrà abandonar Israel fins que acabi el judici.

Jové Martí i l'altra activista arrestada, l'australiana Bridgette Chappel, hauran de pagar a més cadascuna 3.000 shekels (590 euros o 802 dòlars) de fiança i no podran tornar a viatjar a territori palestí, segons han decretat els jutges a la vista celebrada aquest matí a la seu del Tribunal Suprem a Jerusalem.

La fiscalia israeliana ha admès que la detenció de l'activista catalana Ariadna Jové a Ram Al·lah és "totalment inapropiada" i que l'exèrcit hebreu no hauria d'haver traslladat Jové i l'estudiant australiana Bridgette Chappell a la presó militar d'Ofer perquè no hi té jurisdicció.

L'organització de Jové i Chappell, el Moviment de Solidaritat Internacional, ha denunciat que la seva detenció viola els Acords d'Oslo entre Israel i l'Autoritat Palestina, que prohibeix qualsevol invasió israeliana a les àrees A de Cisjordània no urgent ni directament relacionada amb la seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.