Política

La presidenta del TC diu que els treballs sobre l'Estatut van bé i que hi haurà sentència "aviat"

María Emilia Casas al·ludeix al poder unificador i integrador de la Constitució per neutralitzar el pluralisme atomitzador

La presidenta del Tribunal Constitucional, María Emilia Casas, ha declarat aquest dijous que les deliberacions sobre l'Estatut de Catalunya arran dels recursos presentats pel PP, el Defensor del Poble i diverses autonomies van "molt bé" i que hi haurà sentència "aviat".

Casas ha fet aquestes declaracions després d'assistir a un acte d'homenatge al que va ser primer president del Tribunal Constitucional, Manuel García-Pelayo, durant el qual ha fet un discurs sobre la capacitat integradora de la pluralitat i de la unitat que té la Constitució espanyola.

Sense esmentar explícitament l'Estatut, Casas ha afirmat que "la unilateralitat del pluralisme podria portar a l'atomització dels components del sistema. Aquesta posició només pot ser neutralitzada per la presència de la integració, que és la suma de la pluralitat i de la unitat. És missió de la Constitució Espanyola tenir una funció definitivament integradora", ha dit la presidenta del TC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.