Política

Mariano Rajoy troba "inacceptable" que el TC encara no hagi sentenciat l'Estatut

El president del PP, Mariano Rajoy, considera que el Tribunal Constitucional (TC) no pot retardar més la sentència sobre l'Estatut i ha afirmat que és "inacceptable" que porti més de quatre anys sense haver-se pronunciat.

"Ja no es pot retardar més. No és acceptable. No podem esperar quatre anys a què es resolgui un recurs. Aquí tots tenim la nostra responsabilitat i el TC està obligat a dictar una resolució, la que sigui, ja", ha dit durant la seva viusita a l'Aplec del Cargol el líder del PP.

Pel que fa a la renovació del TC, tal com reclamen els partits catalans, Rajoy ha declarat que el PP ja havia "fet els deures" perquè fa dos anys va promoure la renovació. Rajoy ha insistit que el juliol de 2008 es va reunir amb Zapatero i li va proposar dos candidats. "Zapatero em va dir que em contestaria i des de llavors no ha dit res d'aquest tema". Rajoy ha recordat que va proposar els noms de l'expresident del Tribunal Suprem Francisco José Hernando i d'Enrique López, vocal del CGPJ.

Pel que fa a l'absència dels presidents autonòmics del PP, dilluns en la compareixença de Montilla al Senat, el líder del PP ha afirmat que desconeixia si algun president del seu partit hi assistiria. "Per ara, només sé que hi va Alicia Sánchez-Camacho perquè m'ho acaba de dir", ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.