Política

CiU urgeix Benach a assenyalar la via perquè el TC es declari incompetent

Oriol Pujol ha enviat una carta al president del Parlament

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha emplaçat per carta el president del Parlament, Ernest Benach, a accelerar les accions encaminades a permetre que el Tribunal Constitucional (TC) es declari "incompetent" per jutjar l'Estatut.

Pujol recorda a Benach que el passat 4 de maig la junta de portaveus va acordar, a instàncies del portaveu del PSC, Miquel Iceta, encarregar als lletrats del Parlament un estudi sobre les accions jurídiques a l'abast de la cambra catalana per aconseguir que el TC es declari incompetent en els recursos presentats contra l'Estatut.

Segons Pujol, a la reunió d'aquesta setmana de la junta no es va lliurar encara aquest estudi malgrat la seva "urgència".

Després que aquesta setmana el TC hagi fracassat per sisena vegada en el seu intent d'aprovar un esborrany de sentència sobre l'Estatut, i constatat el seu "bloqueig", Pujol considera "urgent disposar de tots els mecanismes necessaris per evitar que un tribunal desacreditat i sense la legitimitat suficient retalli els preceptes d'una norma que ha estat ratificada pel poble de Catalunya".

Per aquest motiu, Pujol urgeix Benach a donar sortida a aquest estudi dels serveis jurídics del Parlament, per fer efectiva així la resolució unitària aprovada a final d'abril, un dels punts del qual preveia que la cambra promogués "totes les accions al seu abast per aconseguir que el TC es declari incompetent"


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.