Política

Rubalcaba i el seu homòleg francès lloen la tasca bilateral en l'última setmana contra ETA

Troben 18 kg d'explosius en un nou amagatall d'ETA, el tretzè en una setmana

El ministre d'Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el seu col·lega francès, Brice Hortefeux, s'han reunit avui a França per parlar sobre ETA. Els ministres han coincidit a destacar l"amenaça real" que suposa l'organització terrorista malgrat els últims cops policials i, concretament, de la troballa de dotze zulos amb explosius i armes. Rubalcaba ha dit que encara que la cooperació policial entre Espanya i França "funciona", l'organització terrorista, "desgraciadament, segueix viva".

Aquesta ha estat la primera trobada que mantenen els dos ministres i la primera per al francès amb un homòleg d'un altre estat membre de la UE. Per la seva banda, el ministre espanyol, en roda de premsa conjunta, ha agraït reiteradament a França la seva col·laboració, concretant en les Forces de Seguretat i Serveis d'Intel·ligència.

L'operació de la setmana passada, segons el ministre Rubalcaba, ha estat "magnífica" i encara no s'ha tancat.

Tretzè zulo
Les policies espanyola i francesa han localitzat un nou amagatall d'ETA a Massaguel, a la regió de Migdia-Pirineus, amb 18 kg d'explosius, així com també armes i munició. D'aquesta manera, els dipòsits trobats en una setmana ascendeixen a tretze.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.