Política

Obama firma la llei de reforma sanitària

El president nord-americà rubrica en un acte solemne a la Casa Blanca una de les batalles polítiques més importants del seu mandat

Barack Obama ha signat aquest dimarts el projecte de llei de reforma del sistema sanitari que, amb la firma presidencial, s'ha convertit en llei i tanca una intens debat polític de tot un any. La llei donarà cobertura de salut a uns 32 milions de nord-americans que no tenen pòliça d'assegurança privada i Obama ha saludat l'acte com l'inici "d'una nova era" per al país.

En una cerimònia solemne a la Sala Est de la Casa Blanca plena a vessar, el president nord-americà envoltat de congressistes i senadors demòcrates i de membres de la seva administració ha signat el document poc abans de migdia, hora local, dos dies després de la votació del projecte a la Cambra de Representants.

"Avui, després de gairebé un segle d'intents, avui, després de més d'un any de debats, avui, després que hagin concordat totes les votacions, la reforma de les assegurances mèdiques es converteix en llei als Estats Units", ha declarat Obama. El president ha afegit: "Signo aquest projecte de llei de reforma per convertir-lo en llei en nom de la meva mare, que va discutir amb les companyies d'assegurances fins i tot mentre lluitava contra el càncer en els seus últims dies de vida".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.