Política

Berlusconi insisteix en impedir la mort d'Eluana

El president del govern italià, Silvio Berlusconi, ha canviat d'estratègia per impedir la mort d'Eluana Englaro, en estat de coma vegetatiu des del 1992.

Aquesta tarda, el govern italià ha aprovat un projecte de llei per aturar el procés de mort assistida de la jove. "Hem adoptat el mateix text que el decret d'avui, només que sota la forma de projecte de llei", ha informat en roda de premsa Berlusconi, després d'un Consell de Ministres extraordinari convocat després de la renúncia del president de la República, Giorgio Napolitano, a signar el decret llei. I és que el president d'Itàlia s'ha negat avui a signar el decret llei per raons d'"insconstitucionalitat".

Aquest projecte de llei, segons el primer ministre, serà enviat al Senat perquè convoqui de forma immediata els seus grups polítics amb la finalitat d'agilitar els tràmits per prohibir que es continuï amb el procés de reducció de l'alimentació i hidratació a Eluana, que ha començar avui. 

Així, el controvertit cas d'Eluana, sobre el qual existeix una sentència definitiva del Tribunal Suprem que autoritza a suprimir l'alimentació artificial, ha deslligat un conflicte institucional entre el govern de Berlusconi i el Cap de l'Estat, a més d'haver generat un intens debat social sobre el tema de l'eutanàsia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.