Política

Berlusconi impulsa una iniciativa per reduir a la meitat el Parlament

El que resulta més curiós de la idea de Berlusconi és que, tot i proposar-la ell, pretén que siguin els ciutadans els qui la tirin endavan

El primer ministre italià se sent assetjat i mira de sortir-se'n amb propostes mediàtiques. La darrera, tot i no ser un debat nou, ha estat la de reduir el Parlament d'Itàlia a la meitat.

Per Silvio Berlusconi, es tracta de racionalitzar el funcionament de l'Estat. En canvi, l'oposició tem que sigui un pas més cap a un sistema polític en què el govern tindria més poder davant el Parlament. El líder del centredreta italià ha acusat sovint el Parlament de paralitzar el funcionament del país.

El que resulta més curiós de la idea de Berlusconi és que, tot i proposar-la ell, pretén que siguin els ciutadans els qui la tirin endavant.

"Estic pensant en un decret llei d'iniciativa popular per reduir els diputats a 300 i els senadors a 150". Així, segons afegeix, el Parlament no es veuria amb cor de boicotejar una iniciativa que, tot i ser pròpia, el primer ministre presenta com a nascuda de la voluntat dels italians.

Ara la Constitució estableix que la Cambra de Diputats ha d'estar formada per 630 parlamentaris. El Senat compta amb 315 membres, tots ells de més de 40 anys. Així, Itàlia, de 60 milions d'habitants, té una Cambra de Diputats gairebé el doble de gran que el Congrés espanyol, que representa 45 milions de persones.

El nou Parlament Europeu tindrà 736 diputats per a prop de 500 milions de ciutadans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.