Política

Berlusconi, elegit gran líder de la dreta italiana

Món

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, elegit ahir per unanimitat president del nou partit del Poble de la Llibertat (PdL), suma de Força Itàlia (liderada pel Cavaliere) i la postfeixista Aliança Nacional, va demanar ampliar els seus poders, que considera “gairebé inexistents”. Per això va reclamar la reforma de la Constitució.

Després de l’elecció, en la tercera i darrera jornada del congrés constituent del partit, i havent pronunciat un discurs de 61 minuts en què es va mostrar optimista respecte a la crisi econòmica, va indicar que “l’experiència recent demostra que el paper del primer ministre és fonamental” i que “el país necessita ser governable”.

“El primer ministre no pot nomenar i destituir ministres. Només pot organitzar el diari del consell de ministres”, va lamentar. Per això va dir que és necessari modificar la segona part de la Carta Magna, perquè actualment “a Itàlia el primer ministre té uns poders ficticis, mentre que a l’estranger, a les grans democràcies, gaudeix de poders reals”.

El flamant líder del PdL va destacar que la seva és “una candidatura de bandera, rere la qual hi ha un autèntic líder que convoca el poble”, i va animar l’oposició a fer el mateix.

El congrés es va clausurar ahir sense la presència del número dos, Gianfranco Fini, que dissabte va discrepar del projecte de llei sobre el testament vital, aprovat dijous pel Senat, perquè, segons va dir, és més pròpia d’un “Estat ètic” que d’un “Estat laic”. El projecte de llei prohibeix la suspensió de l’alimentació i hidratació en els casos de malaltia extrema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.