Política

Micheletti obre la porta a derogar la suspensió de garanties constitucionals a Hondures

El govern interí clausura dos mitjans de comunicació i impedeix la marxa de seguidors de Zelaya

El president del Congrés d'Hondures, José Alfredo Saavedra, va demanar ahir la derogació del decret que des del cap de setmana suspèn diverses garanties constitucionals, mentre que el governant 'de facto', Roberto Micheletti, va assegurar que farà consultes per prendre una decisió. Micheletti, en principi, es va mostrar disposat a anul·lar la nova normativa perquè no vol "afectar el procés electoral" i va anunciar que per prendre una decisió definitiva sobre el cas reunirà el Consell de Ministres.

"Consultaré el Tribunal Suprem de Justícia, el Tribunal Suprem electoral, fins i tot, si hi ha possibilitat de parlar amb els candidats presidencials (...) i així prendre la decisió més convenient per als interessos de la nostra pàtria, que (...) serà derogar aquest decret en el moment més oportú", va dir Micheletti.

"A l'acabament d'aquesta setmana li donarem una solució a això", va afegir Micheletti, a l'assegurar que acceptava la proposta del Parlament per afavorir el diàleg.

El govern interí va publicar dissabte un decret pel qual suspèn durant 45 dies les llibertats de circulació i expressió, i prohibeix les reunions públiques, entre d'altres mesures, segons Micheletti, per la crida a la "insurrecció" de part del deposat president, Manuel Zelaya.

Emparat pel decret, publicat al butlletí oficial dissabte i difós diumenge, el govern de Micheletti va clausurar diumenge dos mitjans de comunicació i va impedir les marxes dels seguidors de Zelaya a Tegucigalpa i d'altres punts del país, en la jornada en què es complien tres mesos del cop d'Estat.

Zelaya, que des de fa una setmana es troba a l'ambaixada de Brasil a Tegucigalpa, ha criticat durament la suspensió de les garanties ciutadanes que impedeixen als seus seguidors manifestar-se a favor de la seva restitució a la presidència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.