Política

El candidat conservador Porfirio Lobo arrasa en les eleccions presidencials a Hondures

El president 'de facto' del país, Roberto Micheletti, ha assegurat que entregarà el poder "sense condicionants" al guanyador de les eleccions

Amb el 56% dels vots, l'opositor conservador Porfirio Lobo ha guanyat les eleccions presidencials que s'han fet a Hondures.

De fet, amb més del 60% dels vots escrutats, Lobo, el candidat de l'opositor Partit Nacional, hauria obtingut un 56% dels vots i superaria, així, el candidat liberal Elvin Santos, que ja ha reconegut la derrota.

Així doncs, el Partit Liberal ha acusat la divisió interna que va dur una part de la formació, encapçalada per Roberto Micheletti, al cop d'Estat contra el president Manuel Zelaya, també del Partit Liberal.

Roberto Micheletti s'ha retirat de la primera línia política per no interferir en el procés electoral, mentre que Zelaya, des del seu refugi a l'ambaixada del Brasil, havia demanat el boicot als comicis.

Les eleccions s'han desenvolupat sense el suport de la comunitat internacional i sense la supervisió tècnica d'organismes observadors con l'Organització dels Estats Americans (OEA) o l'ONU.

Les autoritats dels país, però, sí que han comptat amb la participació d'uns 250 convidats estrangers, que han actuat com a observadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.