Política

Els militars detenen el president d'Hondures, Manuel Zelaya, abans del referèndum constitucional que li havia de permetre la reelecció

El secretari del president, Eduardo Enrique Reina, Zelaya ha estat traslladat a una base aèria

Un grup de soldats de l'exèrcit hondureny ha arrestat el president del país, Manuel Zelaya. Els militars han entrat en el palau presidencial i s'han endut Zelaya dues hora abans que obrissin els col·legis electorals per celebrar un referèndum constitucional.

La consulta havia de permetre la reelecció del president i ha despertat les crítiques de l'oposició, de l'exèrcit i fins i tot del propi partit del govern. Segons ha informat el secretari del president, Eduardo Enrique Reina, Zelaya hauria estat traslladat a una base aèria.

Zelaya ha estat detingut pels militars entre les cinc i les sis de la matinada hora local, dues hores abans que s'iniciés la consulta popular que Zelaya havia convocat per reformar la Constitució malgrat haver estat declarada il·legal tant pel Parlament com per la Cort Suprema de Justícia.

La programació de les emissores de ràdio ha estat interrompuda al voltant de les set del matí (hora local) i, des d'aleshores, només emeten música popular hondurenya.

La negativa de les Forces Armades a col·laborar amb el president en la consulta manté el país en una situació de crisi política des de fa dies.

Zelaya va destituir dimecres el cap de l'estat major conjunt de les Forces Armades, Romeo Vázquez. Dos dies després, el president va dir que el mantenia en el seu lloc i que, malgrat l'anunci de destitució, no l'havia arribat a executar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.