Política

El govern d'Hondures imposa el toc de queda a Tegucigalpa després de nous enfrontaments

Una manifestació a favor del president derrocat acaba amb aldarulls

El govern d'Hondures ha reactivat el toc de queda a la capital, Tegucigalpa, després que es registressin més enfrontaments entre manifestants del president deposat, Manuel Zelaya, i les forces de seguretat.

La mesura s'ha dut a terme entre les 22h de a nit i les 5h de la matinada. Així, les autoritats que governen el país des del cop militar del passat 28 de juny recuperen una iniciativa que va afectar en un primer moment tot el país i es va estendre durant més dies a la zona fronterera.

Els últims incidents han tingut lloc després que milers de persones finalitzessin a Tegucigalpa una marxa d'una setmana inicialment pacífica a favor de Zelaya. Tot i això, al final de la protesta, un grup de manifestants ha carregat contra locals comercials, ha  cremat pneumàtics i fins i tot un autobús, segons informacions de mitjans locals.

Prèviament, un home ha estat disparat en una cama i traslladat a l'Hospital Escuela, segons ha confirmat el mateix centre.

Els efectius de seguretat han respost a les protestes amb bombes lacrimògenes fins i tot a la Universitat Pedagògica, on un grup de persones arribades de diferents punts parts del país centre-americà tenia previst passar la nit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.