Política

Morales insta Micheletti a renunciar per la democràcia a Hondures

El president de Bolívia considera que el president 'de facto' hondureny "dóna una mala imatge de les democràcies de Llatinoamèrica

El president de Bolívia, Evo Morales, ha instat aquest diumenge al governant hondureny de facto, Roberto Micheletti, a renunciar "per donar una bona imatge d'Hondures i respectar la democràcia i la Constitució política d'aquest país".

"Micheletti només està perjudicant al poble hondureny i donant una mala imatge de les democràcies a Llatinoamèrica i al món", ha afirmat Morales en una trobada amb la premsa a La Paz.

Per Morales, el plantejament fet per Micheletti segons el qual renunciaria a la Presidència només si el deposat mandatari Manuel Zelaya no retorna al poder correspon a "una dictadura", al temps que ha defensat l'enfortiment de l'Aliança Bolivariana per a les Amèriques (ALBA) que, va dir, ja compta amb el suport dina desena de governs de la regió davant el "cop d'Estat" a Hondures.

"Potser aquest cop ha estat un advertiment a que no segueixi creixent l'ALBA, però en sortirem enfortits", ha declarat.

El líder bolivià ha assegurat que ha plantejat al president de Veneçuela, Hugo Chávez, que en la propera reunió de la'ALBA que se celebrarà a la regió de Cochabamba el 25 de setembre treballin tres comissions paral·leles als presidents, que estaran compostos pels moviments socials, els partits polítics i les Forces Armades, i treballaran "al marge dels governs".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.