Política

Montilla proposa Martínez Madero per dirigir l'Oficina Antifrau

El president català, José Montilla, ha proposat aquest dimarts formalment el fiscal David Martínez Madero com a candidat a dirigir l'Oficina Antifrau de Catalunya mentre que el PP, el suport del qual és en principi decisiu per tirar endavant aquest nomenament, no ha aclarit encara quin serà el seu vot.

Fonts del govern han explicat a Efe que aquest matí Montilla ha remès una carta en què comunica al president del Parlament, Ernest Benach, que Martínez Madero és el seu candidat a liderar aquest organisme.

També el president rebrà aquesta tarda al Palau de la Generalitat Martínez Madero, que, si surt elegit, assumirà la tasca d'investigar possibles casos d'ús fraudulent de fons públics.

Malgrat que el govern ha iniciat el procés que ha de culminar en el nomenament de Martínez Madero, un signe que té clar que el seu candidat sortirà endavant, els partits de l'oposició no han revelat les seves cartes.

CiU, en contra
Encara que valora el perfil professional del candidat, CiU s'inclina per no donar suport al seu nomenament amb l'argument que, si no va donar suport a la llei de l'Oficina Antifrau, no tindria gaire sentit votar a favor del nou director.

De la seva banda, la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, manté des de fa setmanes converses amb el conseller de Governació, Jordi Ausàs, i, encara que des del govern creuen que el PP hi votarà a favor, aquest partit subratlla que no ha pres encara una decisió, han insistit fonts populars.

Sobre Ciutadans, el seu president, Albert Rivera, ja va dir fa unes quantes setmanes que els tres diputats del grup mixt donarien suport a l'elecció de Martínez Madero.

La votació
Si bé normalment els vots de l'oposició són poc transcendents al Parlament, ja que la majoria parlamentària està en mans de PSC, ERC i ICV-EUiA, l'elecció de Martínez Madero com a director de l'Oficina Antifrau requereix una majoria de les tres cinquenes parts al ple del Parlament, fet que suposa 81 vots sobre 135. En cas que PP i Ciutadans abonessin Martínez Madero, el govern aconseguiria un total de 87 diputats, suficients per a la designació.

Les fonts consultades asseguren que, després de la proposta formal de Montilla, el candidat ha de comparèixer en una comissió del Parlament perquè se n'avaluï la idoneïtat per al càrrec.

Després d'això, els òrgans de govern del Parlament hauran de fixar quin dia es vota el nomenament de Martínez Madero, i la pròxima sessió plenària està prevista per al 4 de març.

El 30 d'octubre de 2007, Martínez Madero va ser nomenat fiscal delegat de la Fiscalia Anticorrupció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.