Societat

Martínez Madero pren possessió com a director de l'Oficina Antifrau

Madero, exfiscal anticorrupció de la Fiscalia Superior de Catalunya, ha destacat que l'"eix central" i la raó de ser de l'OAC serà la "prevenció de la corrupció" des d'un compliment "estricte" de la llei

El fiscal David Martínez Madero ha promès que "demostrarà" la independència de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) en la seva presa de possessió com a director del nou organisme, un acte al qual han assistit representants de totes les formacions polítiques i membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

Madero, exfiscal anticorrupció de la Fiscalia Superior de Catalunya, ha destacat que l'"eix central" i la raó de ser de l'OAC serà la "prevenció de la corrupció" des d'un compliment "estricte" de la llei, durant la seva intervenció a l'auditori del Parlament.

A l'acte també hi han assistit el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells.

Martínez Madero ha estat elegit director de l'OAC després que el tripartit reformés la primera llei que pretenia que el seu nomenament es fes amb una majoria qualificada de tres cinquenes parts dels diputats. Després de la negativa de CiU i PP, pel seu rebuig a la llei de l'OAC, el tripartit va aprovar que el director de l'Oficina pogués ser escollit a segona volta per majoria absoluta.

El president del Parlament català, Ernest Benach, s'ha felicitat pel que ha considerat la creació d'un òrgan "pioner" a l'Estat espanyol que haurà de vetllar per l'absència de corrupteles en les administracions públiques, juntament amb organismes ja instaurats com la Sindicatura de Comptes i de Greuges i el ministeri fiscal.

El president de la cambra catalana ha instat Madero a treballar amb "plena independència, rigor i eficàcia" i ha emmarcat la creació de l'OAC en la intenció dels diputats per "enfortir" la democràcia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.