Política

Aznar creu que la LEC és un “error” que “agredeix drets”

Ha considerat la llei filla del "fanatisme i del sectarisme". Creu que contraria drets fonamentals i que ens empobreix com a societat

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha qualificat aquest dilluns d'"error" la llei d'educació de Catalunya. Ha subratllat que decisions així són "filles del fanatisme i del sectarisme, agredeixen drets fonamentals de les famílies i ens empobreixen com a societat”.

Aznar ha presentat el curs Desafiaments i amenaces a la democràcia liberal al campus FAES. Allí, ha carregat contra la llei d'educació aprovada a Catalunya, "que suposa eradicar l'ensenyament de l'espanyol a l'escola", segons la seva opinió. Creu que és un exemple que l'apel·lació a la identitat "es converteix amb massa freqüència en la justificació de què es valen els radicals i els dogmàtics per infringir drets i llibertats dels ciutadans".

Ha recordat que “no es tracta ni d'un problema de drets de les llengües ni d'un problema d'identitat de Catalunya, ni de cap reivindicació social". Aznar creu que és el dret dels qui parlen les dues llengües, referint-se al castellà i al català, el que en surt més afectat.

Ha continuat dient que "estem davant un enorme error, que sobretot pagaran molt car els nens catalans". En aquest sentit, ha insistit que “no estem davant un problema lingüístic; estem davant un problema de violació de drets de les persones".

José María Aznar ha estat especialment crític amb el govern espanyol. Creu que se n'hauria d'esperar “que reaccionés en defensa de la llibertat" de les famílies catalanes. "Encara que tampoc ens pot sorprendre, quan aquest mateix executiu té dificultats per distingir la vida humana del que no ho és", ha afegit en al·lusió a la reforma de la llei de l'avortament.

Per tot això, Aznar ha demanat a l'eurodiputat Jaime Mayor Oreja que defensi davant el Parlament Europeu els drets d'aquests ciutadans que "el govern espanyol i el govern català es neguen a defensar".

Mayor Oreja ha replicat que el PP, des de l'Eurocambra, sempre estarà a disposició de les famílies que, actualment, "veuen amenaçades les seves llibertats per determinades posicions fora de temps" de l'executiu català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona