Política

Garzón imputa onze persones més en el "cas Gürtel"

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha imputat onze persones més en el "cas Gürtel". Així, ara mateix hi ha una seixantena d'imputats en aquesta trama de corrupció.

Segons fonts judicials, el jutge, en presència de les fiscals Miriam Segura i Concha Sabadell, ha interrogat aquesta setmana sis d'aquests nous imputats i dilluns que ve ho han de fer els altres cinc.

També aquests últims dies han declarat davant de Garzón tots aquells que han tingut poders en alguna de les dotze societats que han estat intervingudes en la trama de Francisco Correa –un dels tres únics imputats que es troba a la presó– amb la finalitat de nomenar administradors judicials.

El jutge, segons les fonts consultades, ha preguntat als representants d'aquestes empreses, entre ells l'exvicepresident de Repsol YPF i imputat en aquesta causa Ramón Blanco Balín, si aquestes societats "estaven vives" i amb persones contractades. Entre aquestes empreses es troben Special Events (que organitzava actes per al PP fins al 2004), Aurenja Market (filial valenciana de Special Events), Good & Better, Disseny Asimètric, Easy Concept, Pasadena Viatges, Inversions Kintamani, Servimadrid Integral, Hator Consulting i Osiris Patrimonial.

Garzón continua així amb la instrucció d'aquesta causa a l'espera que els Tribunals Superiors de Justícia de Madrid i València decideixin si l'assumeixen, després que el magistrat s'inhibís després de trobar indicis contra aforats regionals com el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.