Política

Garzón envia la causa del cas 'Gürtel' als tribunals superiors de Madrid i València

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, ha enviat aquest divendres la investigació del cas Gürtel als Tribunals Superiors de Justícia de Madrid i València com va anunciar que faria el passat dijous. Els magistrat ha enviat aquests informes més tard del que es preveia per problemes tècnics amb el sistema de fotocòpies. Abans de marxar de viatge a Guatemala, Garzón ja els va deixar signats. Precisament per aquest retard, el PP va denunciar aquest dijous Garzón davant el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per marxar de l'Estat sense complimentar els escrits.

Garzón va anunciar dijous passat que s'inhibiria en favor del TSJM perquè havia trobat  indicis de responsabilidad penal en cinc aforats de Madrid i València. "El pas següent en la investigació hauria de ser indagar sobre la suposada participació concreta en la dinàmica delictiva de l'organització", apunta el jutge en la interlocutòria, però "això no es pot fer en persones aforades" com "tampoc es poden adoptar mesures cautelars reals o personals".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.