Política

El PP es querella contra Garzón per prevaricació

A primera hora del matí, l'advocat del Partit Popular (PP) ha presentat, finalment, la querella contra el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón. Els populars consideren que Garzón ha comès un delicte de prevaricació per haver dut a terme actuacions judicials "amb plena consciència que no tenia competència" per instruir el cas.

Val a dir que Garzón es va reincorporar a l'Audiència aquest dimarts, després d'ingressar divendres en un hospital per una crisi d'ansietat. El PP va donar uns dies de termini al magistrat perquè s'inhibís de la causa de la presumpta trama de corrupció empresarial que esquitxa els populars.

De fet, segons la portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, els populars tenien la querella contra Baltasar Garzón "redactada" i "preparada". Durant aquest dimarts van estar esperant que el jutge s'inhibís del cas Gürtel. Però el magistrat, acabat d'incorporar al a feina després de la crisi d'ansietat que l'ha tingut hospitalitzat uns dies, no ho va fer i aquest mateix matí, a primera hora, l'advocat del PP ha presentat davant el Tribunal Suprem la querella per prevaricació contra el jutge de l'Audiència Nacional. Ho ha fet sol, no l'ha acompanyat cap dirigent popular.

El PP considera que Garzón va realitzar actuacions judicials tot i tenir plena consciencia que no tenia competència per instruir el cas. Els populars recorden, a més, que Garzón ha superat de bon tros el termini de tres dies que dimecres passat li va donar el fiscal perquè s'inhibís de la causa que investiga en haver-hi imputats aforats.

El PP afegeix que dues dades més reforcen el seu convenciment que Garzón ha tingut un "comportament dolós": d'una banda, la seva participació en un sopar i una cacera un cap de setmana amb l'exministre de Justícia Mariano Fernández Bermejo, el mateix dia que sortia als mitjans de comunicació l'existència d'un procés contra el PP; i d'altra banda, que no s'hagi permès al PP presentar-se com a acusador particular, tal com va sol·licitar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida