Política

Garzón confirma la implicació del president valencià i quatre diputats autonòmics del PP en el cas de corrupció

ESTAT ESPANYOL

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i el diputat a les Corts del País Valencià Ricardo Costa seran investigats pel Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV). I el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) investigarà tres diputats de la seva comunitat: l'exconseller d'Esports d'Esperanza Aguirre, Alberto López Viejo, i dos companys més de cambra, Benjamín Martín Vasco i Alfonso Bosch Tejedor. Tots cinc, càrrecs electes del Partit Popular i implicats en la trama de corrupció que vincula el PP.

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón ha confirmat aquest dijous, amb dues interlocutòries, que ha trobat indicis de delicte que acusen aquests cinc càrrecs populars i ha repartit el cas entre els dos tribunals a favor dels quals s'havia d'inhibir perquè es tracta d'aforats, que només poden ser investigats i jutjats pels màxims tribunals territorials de la seva autonomia.

A banda d'aquests implicats, també estan imputats en el cas els alcaldes de Pozuelo de Alarcón, Jesús Sepúlveda, i d'Arganda del Rey, Ginés López, tots dos del PP; l'exdiputat madrileny i exviceconseller d'Immigració Carlos Clemente; l'exregidor de Boadilla del Monte José Galeote, l'exregidor d'Estepona Ricardo Galeote; i Tomás Martín Morales, director general de Gestió Urbanística i Consum de l'Ajuntament de Boadilla.

Aquests últims sí que continuaran sent investigats per Garzón, que els considera presumptes autors de frau fiscal, suborn, prevaricació i tràfic d'influències i que els prendrà declaració el dia 18.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.