Política

Els sindicats dels Mossos demanen a Montilla que freni Iniciativa

La crisi interna en què està immersa la conselleria d’Interior ha començat a superar el departament, i ahir va arribar a les altes instàncies del govern. Els sindicats majoritaris dels Mossos d’Esquadra han demanat al president José Montilla que intervingui en l’afer i freni les intencions d’Iniciativa d’augmentar el seu control intern, aprofitant l’anunciat cessament del director general de la policia, Rafael Olmos.

El sindicat SAP-UGT, que és el majoritari als Mossos, vol traslladar al màxim nivell en una entrevista la delicada situació que travessa el cos, i el rebuig a la politització. “Hem demanat una reunió a les màximes instàncies polítiques”, confirmava un dirigent del sindicat referint-se a Montilla. Fonts de Presidència van optar per la discreció en aquest tema. 

El secretari general del departament, Joan Boada, vol fer una política alternativa de seguretat, i tirar-ho endavant amb una nova persona en el càrrec que deixarà vacant Olmos. Circula a la conselleria que un dels noms que pot rellevar Olmos si l’ofensiva de Boada prospera és Josep Pérez Moya, director del Servei Català de Trànsit, conegut per les seves mesures de la velocitat variable. “Un històric”, el defineix l’entorn de Boada.

Això deixaria desactivat el secretari de Seguretat, Joan Delort, que és l’únic alt càrrec de perfil tècnic que ara quedarà a la conselleria. En sentit contrari, tant el sindicat majoritari, com el PSC, com el sector més moderat d’ICV són partidaris que Delort sigui reforçat i assumeixi les funcions de la direcció general de la policia. 

Boada i Delort, representants de les dues parts de la conselleria enfrontades, han congelat aquests dies tot contacte fins a extrems curiosos. Cap dels dos revela a l’altre les seves intencions de cara al futur immediat, i, de fet, les coneixen a través dels diaris. És una situació peculiar que fonts del departament qualifiquen d’insostenible gaires dies més, en una conselleria tan delicada com Interior.

Saura, indecís
El conseller, que ahir va compartir amb Boada la inauguració d’un nou parc de bombers de Palafrugell (Baix Empordà), segueix sense decidir-se entre pressions de tota mena al departament. Nou dies després de la càrrega policial, ahir encara es desconeixia l’informe que ha encarregat el conseller sobre aquells fets.

Saura compareixerà dimarts al Parlament, en una de les jornades més difícils que l’esperen en la seva vida parlamentària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida