Política

ICV matisa ara les crítiques de Guillot a ERC i diu que demanava "lideratge", no la dimissió d'Huguet

ICV ha matisat aquest dilluns les afirmacions fetes pel vicepresident del partit, Jordi Guillot, que va instar ERC a assumir responsabilitats polítiques en el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, pel conflicte del pla Bolonya, i ha aclarit que parlar de responsabilitats "és emplaçar al lideratge; no tant a demanar que es tallin caps". Des d'ERC, Joan Ridao ha defensat Huguet tot i que ha reconegut que en la seva gestió hi ha "algun aspecte" que ha de millorar "a través del diàleg".

"L'afirmació de Guillot s'encaminava més a dir com reconduir el conflicte en les universitats, i per emplaçar al diàleg i a orientar la política universitària", ha dit en roda de premsa la portaveu d'ICV, Laia Ortiz.

Per Ortiz, cal diferenciar les opinions que pot tenir un membre de la direcció a través del seu blog respecte a les del partit, i ha assegurat que no han qüestionat "ni abans ni ara" la lleialtat dels socis del govern. "Estem convençuts que Huguet sabrà liderar i reconduir el conflicte que es viu a les universitats, on hi ha un malestar evident", ha destacat.

D'aquesta manera, ha expressat "tot" el seu suport als socis de l'executiu català i a la responsabilitat del govern per afrontar i donar respostes a l'actual situació. "Davant la confusió actual és necessari lideratge", ha afegit Ortiz, que ha insistit que cal obrir vies de diàleg per trobar una sortida al conflicte.

Ridao: "No demanem la dimissió de Saura"

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat que "no demano, ni ERC tampoc, la dimissió de cap conseller", en referència a la polèmica actuació dels Mossos a les manifestacions contra Bolonya. De la mateixa manera, ha expressat la seva "confiança" que el conseller d'Interior, Joan Saura, sàpiga "trobar com depurar responsabilitats" per l'actuació policial davant "uns fets que van ser desafortunats".

Ridao ha indicat que l'extensió del pla Bolonya és un "procés imparable" i ha admès "errors" en l'aplicació, alguns dels quals "imputables" al govern espanyol, com la duració d'alguns graus, o que la reforma suposi un "cost zero" per a l'erari públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida