Política

La direcció d’ERC no valida el procés de consulta dels crítics

Finançament

Lluny de frenar els moviments dels crítics, el gest de la direcció d’ERC al consell nacional de diumenge –i sobretot de l’exvisecretari Xavier Vendrell, que els va obrir la porta perquè marxessin– ha servit per atiar l’enfrontament arran del referèndum que impulsa el sector que lidera el diputat republicà Uriel Bertran, Esquerra Independentista (EI). En un comunicat, EI qüestiona l’estratègia de pacte amb el PSC de la cúpula i replica a Vendrell que “a ERC no hi sobra ningú, sinó que el que falten són militants i més votants”. 

La direcció no ha tancat les portes a consultar la militància en referèndum, però reprova les formes i el procés engegat pels crítics, ja que considera que els erosiona i que aquest pim-pam-pum és la raó de la seva davallada electoral. És per això que no estan disposats a cedir i, si cal, no donaran per bones les firmes que presenti EI, que el cap de setmana es reunirà per fer recompte. Creuen que ja hauran arribat a les 1.000 necessàries i tenen intenció de registrar-les la setmana que ve. Se’ls critica que hagin tirat pel dret i, sense que hi hagi un reglament establert, hagin començat a repartir fulls amb la pregunta que s’hauria de fer la jornada de la consulta, segons es va explicar a porta tancada al consell nacional, fet que ahir van confirmar fonts de la direcció. La interpretació dels estatuts, que obren la porta a un referèndum si ho vol un 10% de la militància, està ara en mans de la comissió de garanties. Des de RCat, l’altre sector crític –fins ara en silenci–, Rut Carandell va afegir ahir més llenya al foc i va demanar eleccions anticipades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem reconeix immunitat a Trump per a “actes oficials” mentre era president

barcelona
unió europea

Orbán diu que la UE està a prop d’una guerra comercial amb Orient

barcelona
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les avisa a Meta que no pot cobrar per evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona