Política

Mallorca bloquejada per mar i aire

La delegació del govern tanca l'aeroport i els ports esportius per dificultar la fugida dels terroristes

El govern ha ordenat aquest dijous el tancament de l'illa de Mallorca per via aèria i marítima per evitar la fugida dels responsables de la col·locació de la bomba de Calvià que ha causat la mort a dos guàrdies civils.

Les forces de seguretat espanyoles han posat en marxa la denominada operació gàbia i han tancat les sortides de l'illa de Mallorca per evitar la fugida dels terroristes, segons un comunicat de la delegació del govern. Amb aquesta mesura, tant l'aeroport com els ports turístics han estat tancats indefinidament.

Els vols amb destinació a Mallorca han estat desviats a altres aeroports. Els turistes allotjats en establiments de la rodalia de la caserna de la Guàrdia Civil on s'ha produït l'atemptat han estat advertits que es quedin als seus hotels fins a nova ordre.

La mesura és especialment rellevant per a una destinació turística com Mallorca, i més encara davant la proximitat del cap de setmana i de final de mes, un moment que coincideixen el començament i final de períodes de vacances. La família reial espanyola tenia previst d'arribar aquest cap de setmana a l'illa per començar les seves vacances al palau de Marivent. La residència estival dels monarques espanyols està situada a uns set quilòmetres del lloc on s'ha produït l'atempat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.