Política

'The Times' i 'The Guardian' donen l'esquena a Brown

Els dos diaris més influents del Regne Unit trien el conservador Cameron i el liberal Clegg, respectivament, com a candidats preferits

No només les enquestes releguen Gordon Brown a la cua en la intenció de vot dels britànics, sinó que aquest dissabte els dos diaris britànics més influents del Regne Unit, The Times i The Guardian, han donant l'esquena al laborista i han demanat el vot per als partits de l'oposició.

En dos editorials, els dos rotatius asseguren que els laboristes ja no tenen credibilitat i apel·len al canvi quan falta menys d'una setmana per a les eleccions. The Guardian, tradicionalment proper als laboristes, ha demanat el vot per als liberals demòcrates amb Nick Clegg al capdavant, i The Times, que en les eleccions de 2005 va donar suport als laboristes, s'apropa aquest cop més al conservador David Cameron.

"Si The Guardian pogués votar, ho faria de manera entusiasta pels liberals demòcrates", diu l'editorial del rotatiu a l'edició digital d'aquest dissabte. "El nostre sistema electoral desacreditat pot portar, esperem, a alguna gent a votar de manera tàctica", continua The Guardian.

El diari aposta per Clegg sabent que "no totes les conseqüències són previsibles i que algunes s'haurien d'evitar", com ara que el liberal demòcrata no obtingui la majoria absoluta al Parlament, però la raó principal argumentada pel rotatiu per afavorir Clegg és la proposta d'aquest candidat de canviar el sistema electoral britànic, que actualment beneficia els dos grans partits, el laborista i el conservador.

"La representació proporcional, encara que no és la panacea, donaria almenys al país el que li ha mancat durant molt de temps: un Parlament que sigui un vertader mirall de la pluralitat de la nació, i no una distorsió bipartidista i cada cop menys representativa", diu The Guardian.

Per la seva banda, The Times aposta pels conservadors i diu d'ells que ofereixen "una visió optimista" d'un Regne Unit "renovat". Segons els rotatiu, els electors volen un canvi i els conservadors "es mereixen la oportunitat d'oferir-lo". Pel diari, aquestes eleccions són "fonamentals" per al futur del país i ofereixen l'oportunitat d'apartar "antigues lleialtats, prejudicis de classe i hàbits socials".

El diari destaca que la campanya ha estat "electrificada" pel protagonisme creixent de Nick Clegg, però no li dóna "cap expectativa" que guanyi les eleccions. Per contra, opina que Cameron és el candidat que ha mostrat "més fortalesa, judici i caràcter per conduir el país".

En l'últim debat electoral televisiu de les eleccions britàniques, el laborista Gordon Brown, el conservador David Cameron i el liberal demòcrata Nick Clegg van intercanviar acusacions especialment dures sobre com recuperar l'economia i gestionar la immigració, dos dels temes que més preocupen els ciutadans. Brown va tancar el debat cansat, amb un discurs negatiu en què va enumerar els perills d'un govern conservador liderat per David Cameron. En un to fort i quasi governamental, Cameron va ser el més persuasiu per al públic, segons la majoria de les enquestes, mentre que el liberal demòcrata Nick Clegg va mantenir-se com a segona opció per als britànics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona