Política

Atac de Brown a Cameron en el debat més igualat

Nick Clegg resisteix el foc creuat a què el sotmeten els líders laborista i conservador

El darrer debat televisat de la campanya electoral britànica, celebrat ahir a la Universitat de Birmingham i emès per la BBC, va ser, probablement, el més igualat dels tres que s’han celebrat.

Amb tot, dues enquestes fetes públiques immediatament després que finalitzés, elaborades per Com Res i You Gov, sobre qui n’havia estat el guanyador, mostraven un cert avantatge del conservador David Cameron en relació amb el liberal-demòcrata Nick Clegg. En tots dos sondejos el primer ministre, Gordon Brown, quedava en tercer lloc. Els resultats van ser els següents: el 41 per cent dels consultats per Com Res i el 35 per cent dels consultats per You Gov donaven com a guanyador del debat David Cameron; el 32 i el 33 per cent, Nick Clegg; el 25 i el 26 per cent, Gordon Brown.

L’opinió general dels comentaristes imparcials presents al hall de la Universitat era, però, que els noranta minuts de xou televisiu no havien donat com a resultat un clar guanyador, a diferència del que havia succeït en el primer, dues setmanes enrera, en què es va imposar Nick Clegg.

El tema central dels primers 45 minuts va ser l’economia, i després d’una breu referència al lamentable incident que ell mateix va protagonitzar amb la votant laborista a qui va qualificar d’“intolerant”, el primer ministre Brown es va llançar a un atac quasi a la desesperada contra David Cameron. Necessitava fer veure als espectadors que, en cas de victòria conservadora, “es posaria la recuperació econòmica en perill”. “No és el meu futur el que importa, és el futur del país el que està en joc”, va deixar anar.

Supressió d’ajut econòmic
L’argument més utilitzat pel premier britànic contra el seu rival conservador va ser l’augment del límit a partir del qual els impostos graven la transmissió d’herències i la supressió dels ajuts econòmics directes que reben les famílies per als menors de 16 anys que poden aplicar els tories. Brown també va criticar Nick Clegg en aquest punt.

David Cameron, per la seva banda, va tractar de repartir atacs entre els dos oponents, ben conscient, especialment, que el liberal-demòcrata Clegg li pot prendre els escons que li podrien donar la majoria absoluta. L’euro i les preferències dels liberal-demòcrates per unir-se a la moneda comuna, i l’amnistia que proposen en el seu programa per a aquells sensepapers que puguin demostrar que viuen al Regne Unit des de fa una dècada, van ser dos dels temes amb què l’aspirant tory va intentar atacar el rival.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona