Política

Hamàs amenaça Israel davant la possible invasió terrestre a Gaza

Pròxim Orient

El màxim líder del moviment palestí de Hamàs, Jalid Mishaal, ha advertit a Israel que no intenti una ofensiva terrestre a la franja de Gaza perquè, si ho fa, li espera "un destí ombrívol".

Mishaal ha dit, en un missatge retransmès per la cadena de televisió Al Jazira, que el seu grup, que controla Gaza des de fa un any i mig, no es rendirà davant la pressió militar israeliana.

Hamàs ha afegit que "ha perdut molt poc" des de que la zona va començar a ser bombardejada per Israel el passat 27 de desembre, amb més de 400 morts i més de 2.000 ferits, segons fonts mèdiques palestines.

Al juny de 2007, Hamàs va expulsar de Gaza, amb les armes, a les forces lleials al president de la Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abás, dos anys després que Israel es retirés d'aquest territori palestí.

Dirigint-se als líder israelians, Mishaal ha dit "la sang que recullin a Gaza serà el camí més curt cap al final de la seva carrera política", en referència a les eleccions que se celebraran a Israel el proper mes de febrer.

Segons Mishaal, la resistència palestina sortirà victoriosa d'aquesta ofensiva israeliana, i ha reiterat la crida feta la setmana passada a tots els palestins, inclosos els de Cisjordània, on hi ha l'assentament d'ANP, per llançar una nova intifada contra Israel. Ha destacat que el seu grup no cedirà "sense condicions" en favor d'un alto el foc a Gaza.

La crisi actual va esclatar després que Hamàs acabés a mitjan desembre una treva de sis mesos, que implicava al moviment radical a abstenir-se de llançar coets contra territori israelià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.