Política

Almenys 35 palestins i un militar israelià han mort des de la invasió terrestre

Un mínim de 35 milicians de Hamàs i un militar israelià han mort des que ahir a la nit l'exèrcit israelià envaís la franja de Gaza. En total, des que fa nou dies va començar l'operació 'Plom Sòlid', han mort uns 510 palestins i 2.250 més n'han quedat ferits, segons fonts palestines. Cinc israelians, dos d'ells militars, han mort en el mateix període de temps en atacs de les milícies palestines, segons Tel Aviv.

El mort israelià pertanyia a la brigada d'infanteria Golan i ha caigut en una zona densament poblada del campament de refugiats de Jabalya, al nord de la Franja. En aquest mateix incident un segon soldat de l'Exèrcit hebreu ha resultat greument ferit i ha estat evacuat a l'hospital de Soroka, a Beer Sheva.

L'ofensiva s'endureix
L'exèrcit israelià ha utilitzat amb profusió el foc de carros de combat, artilleria i aviació per donar cobertura a l'avanç de la infanteria.

Els bombardejos aeris israelians han acabat amb la vida d'una dona i els seus quatre fills. Els civils palestins han quedat destrossats per la potència de l'explosió, registrada a l'edifici en el qual residien, al barri At Toufah de la Ciutat de Gaza. Dos dels fills de la dona, de cognom Baker, tenien tan sols un i dos anys cadascun, segons fonts mèdiques palestines.

D'altra banda, el bombardeig d'una zona pròxima a una mesquita de la regió de Jabaliya ha costat la vida a altres cinc civils palestins. Els cinc morts, un d'ells un menor, de 14 anys, eren membres de la mateixa família i viatjaven en el mateix cotxe, que ha estat bombardejat per l'Exèrcit israelià.

Els bombardejos israelians també haurien afectat a diversos dirigents de Hamàs com Husam Hamdan, responsable de la infraestructura de presentació de coets 'Qassam' a la localitat de Khan Yunis, que ha resultat ferit.

Segon pas
En l'aspecte tàctic, l'Exèrcit israelià es disposa a envoltar les ciutats més grans de la zona en un nou pas de la segona fase de l'operació 'Plom Sòlid'. L'objectiu és separar el nord, on hi ha Ciutat de Gaza, de la resta de la Franja. Segons fonts palestines, la divisió va des del pas de Karni, al centre de la frontera oriental de la Franja amb Israel, fins al mar.

L'antic assentament de Netzarim, al sud de Ciutat de Gaza, podria haver estat el punt elegit per Israel per funcionar com a eix de l'operació, ja que, segons la televisió Sky News, uns 150 carros de combat israelians es troben desplegats en aquest antic assentament israelià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.