Política

Israel afirma que la invasió a Gaza "era inevitable"

Pròxim Orient

L'invasió de Gaza era "una operació inevitable". Així ho ha assegurat el primer ministre israelià, Ehud Olmert, en la seva primera intervenció pública des de què s'ha iniciat, aquesta passada nit, l'ofensiva terrestre a la franja palestina.

El cap del govern israelià ha pronunciat, abans de començar el consell de ministres, unes paraules a les mares dels soldats que participen en la incursió terrestre a Gaza, segons els mitjans israelians. "Aquest matí us puc mirar a la cara i dir-vos que el govern ho ha fet tot abans de decidir llançar aquesta operació militar", ha dit Olmert.

Olmert ha recalcat que l'executiu ha enviat al camp de batalla "els nois per protegir els pares, els germans, les germanes i els veïns que s'han quedat a casa". "Ens comportarem com una societat responsable i raonable, tal i com sabem fer en els moments de decisions d'importància nacional. El meu cor i el de la gent d'Israel està amb els seus lluitadors (...). Ara, més que mai, el poble d'Israel n'és un de sol", ha sentenciat.

 Per la seva banda, el titular de Defensa, Ehud Barak, ha dit que l'operació "s'ampliarà i es profunditzarà tant com faci falta". "El combat va com esperem", ha dit Barak, que ha admès que "l'operació estarà plena de sorpreses i proves". Així l'exèrcit necessitarà "coratge i determinació", segons Barak.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.