Política

Ordinadors portàtils gratuïts per als alumnes de 5è de primària de centres públics i concertats

La mesura es posarà en marxa el proper curs escolar. Aquesta iniciativa es desenvoluparà en col·laboració i amb el cofinançament de les comunitats autònomes

Els més de 420.000 alumnes de 5è de primària que estudien en centres públics i concertats tindran a partir del setembre un ordinador portàtil personal amb el qual podran "continuar treballant i fent els deures a casa", segons ha anunciat el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

El cap de l'executiu ha ressaltat que aquesta mesura s'emmarca en el projecte Escola 2.0 del ministeri d'Educació per a la innovació i la modernització dels sistemes d'ensenyament que es posarà en marxa el proper curs escolar, on "les aules disposaran de pissarres digitals, connexió sense fil a internet i cada alumne tindrà el seu propi ordinador portàtil".

Aquesta iniciativa, que es desenvoluparà en col·laboració i amb el cofinançament de les comunitats autònomes, començarà a aplicar-se al setembre i s'estendrà progressivament en els anys successius fins arribar a l'últim curs de l'ensenyament secundari.

Ajudes per als universitaris a l'atur
Per altra banda, el president espanyol ha anunciat que destinarà 70 milions d'euros perquè les universitats públiques puguin, mitjançant un conveni, facilitar la "matrícula gratuïta" per als titulats a l'atur d'entre 25 i 40 anys.

També ha avançat que el govern afavorirà que els titulats universitaris en situació legal de desocupació i amb dret a prestacions puguin realitzar màsters oficials que els permetin seguir formant-se.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona