Política

Optimisme dels dirigents d'ERC a l'entrada a la reunió de la direcció que decidirà sobre el finançament

Les cares dels dirigents a l'entrada eren d'optimisme i s'han vist alguns somriures. "Més o menys", ha dit Ridao a la pregunta sobre si l'acord estava tancat

Els màxims dirigents d'ERC ja han arribat a aquesta hora a la seu nacional del partit, on tenen prevista una primera reunió de la permanent nacional prèvia a la de l'executiva nacional, per decidir si accepten l'acord que planteja el govern espanyol.

Les cares dels dirigents a l'entrada eren d'optimisme i s'han vist alguns somriures. "Més o menys", ha dit Ridao a la pregunta sobre si l'acord estava tancat.

Després de la jornada maratoniana d'aquest dissabte, ERC ha de decidir aquest diumenge quina posició pren amb el sistema de finançament. Les negociacions es van allargar fins a última hora de la nit a la seu d'ERC, amb l'objectiu d'aconseguir acostar les posicions, que pels republicans estaven fixades en un llistó de 3.800 milions d'euros.

En tot cas, a l'entrada a la seu nacional, els dirigents republicans han mostrat optimisme per tancar un acord abans de la reunió que ha de prendre la decisió. El primer en arribar ha estat el president del partit, Joan Puigcercós, a qui ha seguit el secretari general, Joan Ridao, que preguntat sobre si l'acord ja estava fet, ha respost amb un 'més o menys'.

També ha mostrat optimisme el conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, que veu l'acord 'ben encarrilat' i creu que "falta poc". En tot cas, ha assegurat que l'Executiva d'aquest diumenge "segur que dirà una cosa o l'altra". Huguet ha entrat acompanyat del vicesecretari general d'ERC i secretari general del seu departament, Enric Aloy.

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha entrat a la seu del partit acompanyat del president del Parlament, Ernest Benach, i la nova vicesecretària general Marina Llansana, dos dirigents de la seva màxima confiança. "Diumenge, dia de platja, Esquerra...", ha bromejat Carod, entre somriures.

Altres dirigents que ja han entrat a la seu són la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, el president del grup municipal de Barcelona, Jordi Portabella, el vicesecretari general Eduard López, o el secretari d'Indústria, Antoni Soy.

També ha arribat el portaveu de les JERC, Gerard Coca, que defensarà el no a l'acord a la reunió de la permanent i de l'executiva. Les joventuts ho van decidir en una reunió de la direcció aquest dissabte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.