Política

El PP contraataca amb una d'espies

Mentre declaren els imputats en el nou cas de corrupció a Mallorca, Cospedal denuncia que la policia espia càrrecs del partit no imputats

Quan tot just acaba d'esclatar un altre cas de corrupció amb què la fiscalia posa entre l'espasa i la paret el PP, la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal ha contraatacat amb una altra trama d'espionatge. Segons Cospedal, hi ha jutges i policies que permeten i realitzen escoltes il·legals a persones "que no tenen res a veure amb els sumaris" oberts, i aquestes escoltes inclourien líders estatals destacats de la formació de Mariano Rajoy.

Segons Cospedal, hi ha un "Estat policial" en què el govern espanyol "utilitza les institucions, incloses la fiscalia, la policia judicial i el CNI" per "perseguir l'oposició". Per això hi hauria, segons la dirigent popular, telèfons d'alts càrrecs del partit punxats "en alguns casos de manera il·legal".

De la Vega veu "nerviosisme"
La reacció del govern espanyol ha estat immediata. Des del Paraguai, on és de viatge oficial, la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega ha reptat Cospedal a portar les seves acusacions als tribunals o bé retractar-se, perquè està "menystenint la feina de policies, jutges i fiscals".

"Som en un Estat de dret que hem construït entre tots amb molt esforç perquè ara, per interessos particulars, vingui el PP a generar ombres de sospita sobre el funcionament d'aquest Estat de dret", ha advertit. Segons el punt de vista de De la Vega, "l'escalada verbal" del PP evidencia el seu "nerviosisme".

Declaracions dels arrestats a Palma
Paral·lelament a aquest intercanvi de declaracions, a Palma han començat les declaracions dels cinc càrrecs o excàrrecs relacionats amb el PP pel cas de possible corrupció en la construcció del velòdrom Palma Arena. El portaveu del PP a l'Ajuntament, Rafael Duran, ha presentat un recurs habeas corpus –per suposada manca de justificació de la detenció– amb l'esperança que el deixin en llibertat i que, en tot cas, sigui citat per declarar un altre dia, davant del jutge. El seu advocat, José Ramón Orta, manté que no havia de ser detingut perquè el delicte de prevaricació que se li imputa, de l'article 404 del Codi Penal, no comportaria mai una pena de presó.

Els altres quatre arrestats han començat a declarar davant la policia. Es tracta de Pepote Ballester, exdirector general d'Esports del govern de Jaume Matas; Jorge Moisés, exgerent del consorci del pavelló Palma Arena; Miguel Romero, director de l'agència de comunicació i publicitat Nimbus, i l'arquitecte I.A.S.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.