Política

El govern no es pronuncia sobre la consulta sobiranista i veu "lògica" la discrepància dels socis

Huguet remarca que la proposta no figura en el pacte tripartit i per això no trenca la cohesió de l'executiu, i demana que tot es faci "sota la llei"

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha eludit pronunciar-se aquest dimarts en nom del govern en relació a l'admissió pel Parlament de la iniciativa popular (IP) per un referèndum d'independència. Huguet, en canvi, ha justificat el vot contrari de les formacions del tripartit (PSC, ERC i ICV-EUiA) a la Mesa de la cambra catalana i ha valorat com a "lògica" aquesta discrepància.

Segons Josep Huguet, és "lògic" que els partits "tinguin opinió distinta en un govern de coalició". El conseller i dirigent d'ERC ha remarcat que "en temes que no estan en el programa d'entesa, cadascú té la seva visió" i per això ha defensat que aquesta disparitat de punts de vista "no trenca la cohesió del govern".

Huguet ha afegit que la IP és una "iniciativa parlamentària que està en els prolegomens i ja veurem en quin escenari i situació es dóna, si es dóna" en el cas que pugui ser tramitada. El conseller s'ha mostrat partidari que en aquest procés, com qualsevol altre, es faci "tot sota la llei, sempre".

D'altra banda, Huguet ha explicat que el govern de la Generalitat ha presentat un recurs de súplica davnt el TC perquè s'abstingui de dictaminar sobre l'Estatut perquè "no ha motivat" la negativa a declarar-se incompetent com li va demanar.

Huguet no ha volgut fer cap valoració sobre el plenari del TC que es reuneix aquesta setmana no sobre les possibilitats d'un acord dels magistrats ni sobre la proposta de la presidenta, María Emilia Casas, de votar la sentència article per article si així és possible arribar a una sentència. "El govern continua treballant en línia que s'ha de defensar Estatut com està, no per la "metodologia" que el TC pugui utilitzar", ha conclòs el conseller, segons el qual "volem que [el TC] s'abstingui, tant per la composició com per la interpretació de les seves funcions".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.