Política

El Consell de Seguretat de l'ONU aprova una quarta ronda de sancions contra l'Iran

L'Iran creu que aquestes multes són un "pas en fals" que "complicaràn" la disputa nuclear amb occident

El Consell de Seguretat de l'ONU ha aprovat aquest dimecres una quarta ronda de sancions contra l'Iran pel seu programa nuclear per 12 vots a favor. El Líban s'ha abstingut. Turquia i el Brasil han votat en contra.

Tant Ankara com Brasília havien tancat un acord d'intercanvi de material nuclear amb l'Iran en una cimera a Teheran, desautoritzat més tard per les potències nuclears, per la qual cosa ham votat en contra. L'abstenció del Líban està motivada per la presència dels pro-iranians Hezbolà en el seu govern.

El règim de Teheran ha qualificat la mesura d'"incorrecta" i ha dit que no servirà per aturar el seu programa nuclear. Un portaveu del govern ha dit a la televisió al-Alam que la resolució és "un pas en fals, no un pas constructiu per resoldre la qüestió nuclear". "Complicarà encara més la situació", ha afegit Ramin Mehmanparast després de la votació del Consell de Seguretat. Tot i que les potències occidentals en recelene, l'Iran sempre ha mantingut que el seu programa nuclear no té voluntat militar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.