Política

Rajoy veu "aires de canvi" a Catalunya i assegura que el PP vol protagonitzar-los

El líder popular creu que "aquí es parla massa i es creen massa problemes on no n'hi ha"

El president del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest divendres que a Catalunya "bufen aires de canvi" i que el seu partit "vol protagonitzar-los, com ja ha fet en molts altres llocs de l'Estat, i a més recentment", en referència al pacte amb el PSE al País Basc.

Ho ha dit en la cloenda de l'escola d'hivern que els populars catalans han celebrat a la Pedrera de Barcelona, i ha afegit que el canvi és necessari perquè "els governants s'ocupin dels problemes dels catalans des del sentit comú, el diàleg i la moderació".

En aquest sentit la seva acompanyant, la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha atribuït la desafecció per la política que mostra l'última enquesta del CEO al fet que els polítics es dediquin a "debats identitaris" i no s'ocupin dels "problemes reals" de la gent. Rajoy ha corroborat que també creu que "aquí es parla massa i es creen massa problemes on no n'hi ha cap", de manera que "al final els problemes de veritat no es resolen".

Qui també ha parlat de canvi ha estat el president del grup municipal dels populars a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, a qui Rajoy ha pronosticat que serà "protagonista principal" d'un canvi a la ciutat perquè, segons ell, se li nota que creu "que les coses es poden fer millor".

Finalment, Rajoy ha garantit que el PP farà el canvi "amb diàleg, responsabilitat i ocupant-nos dels problemes reals amb moderació i fermesa". Per la seva part, Sánchez-Camacho ha desqualificat el PSC i CiU, i ha situat el projecte del PPC com "el de canvi i d'alternativa real a Catalunya".

Els habitatges dels bancs
D'altra banda, en el seu discurs Rajoy també ha fet referència a la crisi econòmica i ha assenyalat que "per generar confiança en economia és capital dir sempre la veritat a la gent". El president del PP ha assegurat que el "repte" és mantenir l'Estat de benestar i la competitivitat, i ha reclamat que hi hagi un control de la despesa pública i el deute públic. Per a això creu que cal fixar un sostre de despesa de totes les administracions i limitar el seu endeutament.

Rajoy també ha fet una proposta en relació amb el sistema financer, perquè creu que s'hauria d'obligar les entitats financeres que rebin diners públics a fer "descomptes importants" als habitatges que tenen en venta. "Se'ls ha d'obligar, perquè és l'única manera de començar a dir la veritat", ha dit, "els habitatges s'han de posar al seu preu real i sanejar el sistema".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.