Política

L'exèrcit thailandès reprimeix una nova jornada de protesta dels 'camises vermelles' '

De moment hi ha 135 ferits mentre les protestes, protagonitzades per milers de persones, s'estenen fora de la capital

Soldats thailandesos han reprimit aquest dissabte amb bales de goma i pots de fum milers de "camises vermelles" que s'han manifestat a la capital Bankok en la més gran concentració de protesta per reclamar noves eleccions. Com a mínim 135 persones, entre ells dotzenes de soldats i policies, han resultat ferits en els actes de violència que s'han produït prop del pon Phan Fah i la Rajdumnoen Road, la base dels opositors prop dels edificis del govern i de les forces de seguretat de la missió regional de Nacions Unides. Pel cap baix, cinc persones han resultat ferides per arma de foc.

Les protestes s'han estès fora de la capital per primer cop en aquesta campanya. Centenars d'efectius de l'exèrcit i la policia han ocupat oficines governamentals en dues ciutats del nord del país. Les forces governamentals han disparat diverses vegades a l'aire per intentar dispersar els manifestants. Dos soldats han resultats ferits també de bala.

Els líders dels camises vermelles han instat la població a anar al pont de Phan Fah per reforçar l'acció de protesta. Les forces governamentals han utilitzat bombes de fum, gasos i trets a l'aire per intentar dissuadir els manifestants davant la resistència de milers de persones que han participat en la concentració. La principal via comercial de la capital thailandesa també ha acollit milers de manifestants per setè dia consecutiu. La multitud ha reclamat la dimissió del primer ministre, Abhisit Vejjajiva, que volia adreçar-se al país a la tarda des d'instal·lacions militars des d'on manté el control del govern durant l'últim mes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.