Política

Un mínim de 10 morts i 500 ferits a la capital de Thailàndia

Les tropes es repleguen després dels enfrontaments amb els antigovernamentals

Les tropes thailandeses han rebut l'ordre de replegar-se després que deu persones morissin i almenys unes altres 521 resultessin ferides en enfrontaments a Bangkok amb manifestants antigovernamentals.

Entre les víctimes mortals hi ha un reporter gràfic de l'agència de notícies Reuters, identificat com Hiroyuki Muramoto, que ha patit un tret a l'estómac, segons fonts mèdiques.

La retirada dels soldats i policies de les zones ocupades de la capital thailandesa ha començat alhora que el govern del primer ministre, Abhisit Vejjajiva, anunciés la seva intenció de negociar amb els líders dels manifestants.

Els anomenats "camises vermelles" pertanyen al Front Unit per a la Democràcia i contra la Dictadura, la plataforma política creada pels polítics afins a l'exmandatari Thaksin Shinawatra, deposat pels militars el setembre de 2006.

El portaveu de la Capitania d'Operacions, coronel Sansern Kaewkamnerd, ha indicat que les converses amb els seguidors del Front Unit eren necessàries a causa del deteriorament de la situació. Kaewkamnerd ha demanat la retirada dels manifestants de les zones cèntriques de la capital.

No obstant, Jatuporm Prompan, un dels líders dels " camises vermelles", ha assegurat que el Front Unit havia decidit no negociar amb el govern, al que ha acusat d'ordenar "una matança"


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.