Política

Salvador Sedó serà el cap de llista d'Unió a les eleccions europees

Política

El membre del Comitè de Govern d'Unió Democràtica de Catalunya Salvador Sedó serà el pròxim candidat de la formació democristiana a les eleccions europees després de ser designat pel Consell Nacional del partit, amb un suport del 77,27%, un 14,64% de vots en contra i un 8,09% de vots en blanc.

El secretari general del comitè de govern d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha subratllat la "vocació europeista de Salvador Sedó, la seva trajectòria política en l'àmbit internacional" i el fet que en els últims anys ha representat Unió en els fòrums internacionals.

Abans del Consell Nacional d'UDC, el comitè de govern s'ha reunit amb caràcter extraordinari per nomenar Salvador Sedó i Alabart com a cap de llista de les eleccions europees després d'escoltar les diferents intercomarcals del partit. Segons ha explicat la formació en un comunicat, el consell nacional d'Unió ha delegat en el comitè de govern perquè complementi la llista amb altres persones del partit respectant la representació territorial i la paritat home-dona. Totes elles formaran part de la llista de la federació de CiU per a les properes eleccions europees.


Sedó, de 39 anys, és membre d'Unió Democràtica de Catalunya des de 1985, conseller Nacional des del 1991; i president (1993-1995) i secretari general (1995-1996) de la Unió de Joves. També va pertànyer al Consell Consultiu de la Fundació Europea de la Joventut del Consell d'Europa, (1993-1994); i al Comitè Executiu de les Joventuts Democratacristianes Europees -JDCE, (1992-1997). Des del 1997, Secretari de Relacions Internacionals d'UDC i tres anys més tard va ser nomenat membre del Comitè de Govern d'UDC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona