Política

El fiscal investiga l'espionatge entre faccions del PP a Madrid

Durant tota aquesta setmana, el Partit Popular ha estat, més que mai, una olla a pressió. El motiu és el suposat cas d’espionatge del qual haurien estat víctimes tres càrrecs del partit. I el més greu de tot és que, segons es denuncia, qui hi ha al darrere és un home fort d’Esperanza Aguirre. Es tracta del conseller de Presidència, Justícia i Interior de la comunitat, Francisco Granados. La fiscalia de Madrid ja ho està investigant. I, des de dins, la secretària general del PP, Dolores de Cospedal, ha rebut ordres de Rajoy d’anar fins al final.

El cas va començar dilluns, arran d’una informació d’El País. Francisco Mercado, que ja ha estat cridat a declarar per aclarir l’afer, assegurava que Granados havia muntat un equip d’expolicies que es dedicava a fer seguiments polítics. El primer que va destapar, aportant com a prova fotografies i dades de dossiers elaborats pels agents, va ser l’espionatge al vicepresident del mateix govern de la comunitat, Ignacio González. Fa temps que les relacions entre González i Granados no són bones. Però sorprèn perquè es tracta dels dos homes forts de la lideresa.

A mida que van anar passant els dies, es va anar sabent que també havien estat víctimes del suposat espionatge el vicealcalde de Madrid, Manuel Cobo, i un exconseller de la comunitat, Alfredo Prada, que actualment és membre de la direcció del partit. Aquests dos casos, si es confirmen, quadren més amb el fet que Granados hi sigui al darrere. Cobo és la mà dreta de Gallardón, rival de l’Aguirre a l’hora de succeir Rajoy, i Prada va ser expulsat del govern madrileny després de donar suport al de Pontevedra durant el 16è congres del PP, fet a València.

Segons es comenta, el cas d’espionatge podria estar relacionat amb la pugna que tenen Aguirre i Gallardón pel control de Caja Madrid. La comunitat ha canviat darrerament la llei perquè l’actual president, Miguel Blesa, no pugui repetir i també amb l’objectiu de limitar els representants del consistori.

La batalla al PP es tensa
El que és segur és que l’episodi està fent que s’enfili la temperatura del duel entre l’alcalde i la presidenta madrilenya. Gallardón assegurava ahir que la comunitat està al darrere del cas perquè “no s’han titllat de falsos els documents” i al cap de poca estona Aguirre rebatia que posa “la mà al foc” per tots els seus consellers.

Per la seva banda, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va demana “rigor” als populars després que el seu secretari de Comunicació, Esteban González Pons, insinués que el ministeri de l’Interior hi estava implicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona