Política

Rajoy serà "fulminant" si hi ha hagut espionatge en el PP

Política

“El millor és ser prudent, diligent i escoltar a tothom que es pugui”. Aquesta és la filosofia amb què la secretària general del PP, Dolores de Cospedal, es pren l’última tasca que li han assignat: aclarir què hi ha darrere dels casos d’espionatge entre càrrecs del partit destapats per El País durant la setmana que deixem enrere.

Prudència és la recepta que dóna Cospedal. Especialment, a l’hora de parlar de la guerra de trinxeres que s’ha reobert amb la trama d’espies entre la presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, i l’alcalde de la capital espanyola, Alberto Ruiz-Gallardón. Bé, de fet, ja es pot parlar obertament d’Aguirre contra el món, perquè, com a mínim el seu entorn, cada vegada es va quedant més sol dins el partit.

Que la lideresa va quedant aïllada es veu amb les declaracions que van fer ahir al llarg del dia diversos dirigents populars. A una banda hi tenim el conseller de Presidència, Justícia i Interior de la comunitat de Madrid, Francisco Granados. El que és un dels homes forts d’Aguirre i el suposat cap del servei d’espionatge, posava ahir en dubte, durant una entrevista a Onda Cero, el seguiment fet al vicealcalde madrileny i mà dreta de Gallardón, Manuel Cobo, i a l’exconseller de Madrid, Alfredo Prada. Senzillament, perquè “no hi ha proves”.

Rajoy, el fulminador
I és que, mentre Granados va posant en dubte les informacions, tant el cercle de Gallardón com la direcció del PP no tenen cap dubte que l’espionatge ha existit. Com a mínim, no ho qüestionen. És per això que el president de la formació, Mariano Rajoy, va assegurar ahir a Intereconomia que serà “fulminant” si es confirma que algú ha estat seguint càrrecs del partit. Una contundència que sorprèn tenint en compte el caràcter tranquil del de Pontevedra. Perquè, si bé en altres ocasions se li ha retret que no ha sabut exercir com a líder, ara ha decidit agafar el bou per les banyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera