Política

La fiscalia demana presó per a l'exdiputat d'Unió Mallorquina Bartomeu Vicens

Imputat a l'operació Maquillatge, també s'enfronta a una condemna de quatre anys per una altra branca del cas

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat aquest dimarts presó preventiva eludible sota fiança de 150.000 euros per a l'exdiputat i exconseller insular de Territori, Bartomeu Vicens, acusat en el marc de l'anomenada operació Maquillatge, una branca del cas de corrupció de Són Oms.

Vicens ha comparegut aquest dimarts a la tarda al jutjat d'instrucció número 2 de Palma, escortat per dos agents de la Policia Nacional i acompanyat pel seu advocat, Eduardo Valdivia. Després de declarar durant poc més de trenta minuts, ha abandonat l'edifici sense fer declaracions als periodistes que esperaven a l'exterior.

L'imputat, d'altra banda, també té pendents les mesures cautelars que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha decretat contra ell aquest mateix dimarts al matí, en una altra de les peces separades del cas Son Oms. En aquest altre cas, el Tribunal l'ha condemnat a quatre anys i mig de presó i a vuit any d'inhabilitació absoluta per malversació i prevaricació, i li demana una fiança de 100.000 euros, que haurà de pagar en 24 hores, si vol evitar l'ingrés a la presó mentre la sentència no sigui ferma i resolen els possibles recursos.

Així mateix, Vicens no podrà sortir de l'Estat espanyol sense autorització judicial i, en el cas que presenti la fiança exigida, haurà de personar-se cada quinze dies davant el jutjat que correspongui.

Operació Maquillatge
Al costat de Vicens, en la peça judicial derivada de l'operació Maquillatge hi ha imputades una vintena de persones. Entre elles, la presidenta del Parlament balear, Maria Antònia Munar, i l'actual president d'Unió Mallorquina, Miquel Àngel Flaquer, que ha arribat als jutjats minuts després de que Vicens en sortís per declarar davant del jutge Lope Sola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.