Política

Montilla: "Catalunya ha demostrat que sap dir no quan toca i que sap dir sí quan la proposta és justa"

El president de la Generalitat valora en positiu l'acord sobre el nou model de finançament i convida tots els catalans "que el facin seu"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha valorat en positiu el nou model de finançament presentat aquest diumenge per la vicepresidenta Elena Salgado i acceptat finalment per Esquerra Republicana de Catalunya. En compareixença pública al Palau de la Generalitat, Montilla ha assegurat que amb l'acord, "Catalunya ha demostrat que sap dir no quan toca i que sap dir sí quan la proposta és justa".

"Com a president –ha continuat Montilla–, vull dir-vos que tinc l'esperança que un cop tancat el procés viurem aquest èxit com un èxit de país i convido tots els catalans que el facin seu", perquè Catalunya "veurà finalment reconeguts els seus drets i també els seus arguments i les seves raons". 

Pel president, el nou model "garantirà alhora la solidaritat i la justícia". En aquest sentit, Montilla ha afegit que l'acord "no és una victòria d'uns contra uns altres, ni de Catalunya contra Espanya, ni d'un govern contra un altre, ni d'unes comunitats contra altres, ni d'unes forces polítiques contra altres".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.