Política

El govern espanyol demana a Veneçuela que expliqui la presumpta relació amb ETA

Rodríguez Zapatero confirma que estan pendents de la resposta de l'administració d'Hugo Chávez a les imputacions del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco

L'administració espanyola ha demanat explicacions sobre presumptes relacions entre el govern de Veneçuela i ETA arran de la resolució del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco que assenyala indicis de "cooperació" entre l'executiu d' Hugo Chávez i l'organització terrorista basca i les FARC colombianes, segons el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

Zapatero s'ha referit al cas des d'Hannover, en roda de premsa conjunta amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i ha informat que el ministre d'Afers Estrangers, Miguel Angel Moratinos, ha fet les "gestions oportunes" davant el govern veneçolà. Rodríguez Zapatero ha manifestat el seu "respecte" per l'actuació del jutge de l'Audiència Nacional i ha afegit que el govern espanyol "està esperant les explicacions de Veneçuela i, en funció d'aquesta explicació, actuarà el govern d'Espanya". Fonts diplomàtiques han assegurat que la notícia sobre la soposada relació entre el govern de Veneçuela i ETA ha estat una "sorpresa" absoluta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.