Política

L'Audiència Nacional espanyola acusa Veneçuela de col·laborar amb ETA i les FARC

El jutge Eloy Velasco ha denunciat la "cooperació governamental" de l'executiu d'Hugo Chávez

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, que ha processat sis presumptes membres d'ETA i set de les FARC, ha acusat el govern veneçolà de cooperar-hi en l'intent d'atemptar contra l'actual president Álvaro Uribe i el seu predecessor, Andrés Pastrana.

El jutge Velasco ha denunciat la "cooperació governamental" de l'executiu veneçolà "en la il·lícita col·laboració" entre ETA i les FARC. En la seva interlocutòria, el magistrat demana al govern d'Hugo Chávez l'extradició del presumpte etarra Arturo Cubillas Fontan, que va ser nomenat director adscrit a l'oficina d'Administració i Serveis del ministeri d'Agricultura i Terres de Veneçuela.

El document judicial també assenyala que el març i el setembre del 2000 dos membres de les FARC –Edgar Gustavo Navarro Morales i Víctor Ramón Vargas Salazar– van viatjar a Espanya per demanar ajuda a membres d'ETA per localitzar l'expresident colombià Andrés Pastrana i seguir els moviments de l'actual cap de govern, Álvaro Uribe.

A més, han estat imputats els presumptes etarres José Ignacio Echarte Urbieta, Cubillas, Ignacio Domínguez Achalandabaso, José María Zaldua, José Ángel Urtiaga Martínez i José Miguel Arrugaeta per delictes de tinença d'explosius. Els membres de les FARC Emiro del Carmen Ropero, Rodrigo Granda, Remedios García, Luciano Martín i Omar Arturo Zabala també han estat acusats de col·laborar amb ETA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.