Política

Els artificiers detonen un segon artefacte col·locat en un altre cotxe de la Guàrdia Civil a Calvià

Les forces polítiques i socials de l'Estat convoquen concentracions de rebuig al terrorisme i el govern balear decreta tres dies de dol oficial

Els artificiers del GEDEX han detonat de forma controlada aquest dijous a la tarda un artefacte explosiu col·locat en un altre cotxe de la Guàrdia Civil aparcat prop del que ha explotat i ha causat la mort de dos agents del cos a Calvià. El vehicle on han trobat la bomba, un Nissan Patrol, feia més d'un mes que estava aparcat i en desús prop de la caserna del cos armat a la urbanització Palmanova de Calvià.

Les forces policials han desallotjat habitatges i comerços pròxims a la caserna de la Guàrdia Civil de Palmanova mentre els artifiers preparaven l'explosió controlada d'aquest segon artefacte.

Els dos guàrdies civils morts són Carlos Saenz de Tejada García i Diego Salva Lesaun. Carlos Saenz de Tejada era de Burgos i havia nascut 1980. Diego Salva Lesaun era de Pamplona, on havia nascut el 1982 i residia a Mallorca des de fa poc més d'un any. Tots dos havien ingressat a la Guàrdia Civil el 2008.

El Govern Balear ha decretat tres dies de dol oficial per l'atemptat de Calvià. Les principals forces polítiques i socials de l'Estat han convocat per divendres concentracions de rebuig al terrorisme d'ETA en un comunicat llegit pel portaveu parlamentari del PSOE, José Antonio Alonso.

També s'ha suspès la presentació de la 28 Copa del Rei-Audi Mapfre de vela, que s'havia de fer aquest divendres al Reial Club Nàutic de Palma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.