Política

La bomba de Calvià ha estat activada a distància

L'explosió s'ha produït en el moment que els dos guàrdies civils morts pujaven vestits de paisà al tot terreny del cos. Localitzat un segon cotxe bomba sense explotar a la mateixa urbanització Palmanova

L'artefacte que ha explotat sota un tot terreny de la Guàrdia Civil i ha matat dos agents ha estat activat a distància en el moment que les víctimes anaven a pujar al vehicle, vestits de paisà, segons la Delegació del Govern espanyol a Mallorca. El cotxe estava estacionat prop d'un edifici polivalent que ocupen la caserna de la guàrdia civil de Palmanova i diversos serveis públic, com Correus. Les forces de seguretat han detectat un segon cotxe bomba que ha estat desactivat a temps.

Els cossos de seguretat han encerclat la zona immediatament després de l'explosió i han impedit l'entrada o sortida de persones de la zona afectada. Els estiuejants allotjats en les proximitats del lloc de l'atemptat han estat aconsellats de quedar-se als seus hotels fins a nova ordre. Els dos guàrdies civils morts Calvià eren de Burgos i de Pamplona, i un d'ells feia tot just un dia que havia iniciat la seva activitat en pràctiques. En el moment de l'atemptat, els agents anaven de paisà.

Els vols amb destinació a Mallorca han estat desviats cap a altres aeroports, com el del Prat, a Barcelona, que també ha anul·lat les sortides de diversos avions cap a l'aeroport de Palma. Algunes companyies estan prenent mesures per reprendre el tràfic aeri amb l'illa a partir de les deu de la nit. El delegat del govern espanyol a les Illes Balears, Ramon Socias, ha afirmat que malgrat el tancament de l'aeroport i els ports comercials i turístics de l'illa, la mort dels dos guàrdies civils no alterarà l'arribada de la família reial espanyola a l'illa, prevista per aquest dissabte. També s'espera que en les pròximes hores arribin a Mallorca el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el cap de l'oposició i líder del PP, Mariano Rajoy.

La bomba que ha matat els dos agents policials estava col·locada sota un tot terreny de la Guàrdia Civil i ha estat activada a distància pels terroristes, segons una primera valoració del delegat del govern. Ramon Socias ha afirmat que els assassins poden estar encara a l'illa i que sabien que les Balears estan al punt de mira de l'organització terrorista ETA per l'experiència d'actuacions anteriors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.