Política

S'obre la capella ardent pels dos guàrdies civils morts per ETA a Calvià

Zapatero i Rajoy, que han viatjat junts al mateix avió, reten homenatge a les víctimes. El funeral es farà a la una a la catedral de Palma

A les nou del matí s'ha obert la capella ardent pels dos guàrdies civils assassinats per ETA aquest dijous en un atemptat amb una bomba adossada a un cotxe patrulla a Calvià.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder del PP, Mariano Rajoy, que han viatjat junts en avió a Palma de Mallorca, han arribat passades les 9.30h del matí a la capella ardent dels dos guàrdies civils, Diego Salva Lezaun i Carlos Sáenz de Tejada García.

Zapatero i Rajoy ja van viatjar junts al País Basc el passat 19 de juny després de l'assassinat de l'inspector de policia Eduardo Puelles.

Zapatero ha imposat a les víctimes les condecoracions corresponents i posteriorment té previst marxar cap a Madrid per assistir al consell de ministres.

En nom del govern assistiran al funeral, que es farà a la una a la catedral de Palma, el ministre de l'Interior i la ministra de Defensa, que ahir arribaven a Mallorca.

Els prínceps d'Astúries també aniran al funeral en representació de la família reial. Aquests dies, els reis encara no han arribat a la seva residència d'estiu, tot i que l'any passat per aquestes dates ja hi eren. De fet, l'atemptat s'ha comès en una zona a vuit quilòmetres de Marivent.

El president Zapatero ha condemnat l'acció terrorista i ha demanat a les forces de seguretat que extremin la vigilància.

La Guàrdia Civil ha estat un dels principals objectius de la banda terrorista ETA. En els 50 anys que fa que actua ha mort 206 agents del cos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.